Yeni bir buhar sistemine ihtiyacım var. Her ikisinde verimliliği aynı. Hangisini seçeceğim???
Kalite yönetim sistemlerinin bir parçası olan problem çözme tekniklerinden balık kılçığı yöntemi, buhar sistemleri içinde problem ortaya çıkmadan da kullanılabilir. Aslında problemin kök nedenini bulmaya yarayan yöntem, aslında problemin meydana gelmesini ilk başta da engelleyebiliyor.
İlk olarak İşletmeler genelde buhar sistemi seçiminde sadece verimlilik değerine, yani 1 ton buhar için kaç sm3 gaz tüketildiğine bakıyorlar. Ancak doğru buhar sistemi seçimi için ilave kriterlere de bakmak gerekiyor.
👇 Yakıt maliyeti ile birlikte; 👇
Bakım maliyeti
Kimyasal maliyeti
Elektrik maliyeti
Su maliyeti
İşçilik maliyeti
Sadece yakıt verimliliğine odaklanmak ve diğer işletme giderlerini göz ardı etmek yanlış seçim yapmanıza neden olmaktadır.
Basitçe anlatmak gerekirse;
➡️ Yakıttan elde edilen 10 kuruş tasarrufu, elektrik, bakım ve kimyasal giderlerine harcarsanız, buhar sisteminiz işletmenizi zarara uğratır. (Örneğin su ve işçilik doğalgazlı buhar sistemleri için aynıdır.) Bundan dolayı 2 farklı buhar sistemini incelerken bütün işletme giderlerine odaklanmanız gerekir.
İkinci olarak buhar sistemlerinin enerji verimlilik değerine anlık değil, bir periyod ile bakmak gerekiyor. 1 hafta, 1 ay, 3 ay veya 1 yıl gibi…
Ayrıca tam yükte veya tam yüke yakın yüksek verimde çalışan ”buhar sistemleri”, %50 veya daha az yükte çalışırken neden verimsiz çalışıyor??
Kendi işletme şartlarınıza uygun doğru buhar sistemine karar verebilmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Buhar sistemleri ve enerji verimliliği konularında danışmaya çekinmeyin!
☑️ volkan@kanenenerji.com
☑️ 05332685722
